Friday 26 August 2016

"Een gin tonic asjeblieft."

Daar is ie! De uitdaging die niet lukt. De uitdaging die het meest oplevert van alle uitdagingen tot dusver. Nummer 9 is niet gelukt. En ik kan er niet mee zitten. KIJK DAT LEKKERE DRANKJE:

Gin tonic met een heel fijn boek


Kiezen voor het leven

Vriendinnen reageerden gelijk met: "oh no!" toen ik ze vertelde dat de gin tonic voor mijn neus had gestaan en ik er een slok (of meer) van had genomen. En ik dacht alleen maar: oh yeah!
Ik zat de afgelopen dagen heerlijk op Vlieland. Alleen op vakantie schijnt nogal een big deal te zijn en ik heb geen idee waarom. Als je alleen op vakantie bent is elke keuze die je maakt voor jezelf en waar jij gelukkig van wordt. Of dat nou een maaltijd met een berg friet erbij is, een fietstocht naar het verste uiteinde van het eiland of die gin tonic: ik kies voor mijn geluk en ik ben de enige die dat kan doen. Dus in plaats van de beschaafde cola light en het glas water die me beiden de keel uit kwamen, kies ik voor een drankje waar ik op dat moment heel gelukkig van word en echt van geniet vanwege de smaak en niet omdat er alcohol in zit. Ik heb dan ook ontzettend genoten van de gin tonic, het boek dat ik erbij las en de maaltijd die mij even later geserveerd werd.

Falen is geen falen

Nu kan ik heel moeilijk gaan doen en zeggen dat ik gefaald heb. Maar is dit wel falen? Is voor jezelf kiezen verkeerd? Ha, nee. We leven toevallig in een land waar zo ontzettend veel mogelijk is en je talloze mogelijkheden hebt om iets van jouw leven te maken waar je gelukkig van wordt. Oneerlijk tegenover anderen in de wereld, maar dat even terzijde.
Voor mij staat deze keuze en deze gin tonic voor 2 dingen: enerzijds het genot van de smaak en de sfeer, het kiezen voor mijn leven en geluk. Anderzijds: ik, Marlies de doorzetter, heb een voortijdige punt achter iets gezet waarvan de finish allang in zicht was. En dat vind ik misschien wel het knapst van mezelf. Ik heb nogal de neiging om het altijd maar goed te willen doen, het vol te houden tot het einde. En dan? Wat als ik zou snakken naar een gin tonic op 1 september en ik kom op 31 augustus te overlijden? Een beetje cru, maar het maakt misschien wel duidelijk hoe zonde dit is. Ik kies voor mijn eigen geluk. Op Vlieland met een gin tonic, morgen weer met iets anders. En de dag daarna, daarna en daarna. Tot het einde.

Cheers!

Ja, dit is een hele goede uitdaging voor iemand die moeite heeft om een drankje te laten staan, met alcohol regelmatig de grenzen op zoekt of zijn/haar lever een groter plezier wil doen. En dat laatste vond ik ook wel een legitiem excuus om een maand niet te drinken. Maar in the end leef ik nog steeds maar 1 leven en dat is de mijne. En die wil ik zo gelukkig maken als ik kan. En als de keuze voor een drankje betekent dat ik dáár gelukkig van word: so be it.

(En natuurlijk ga ik gewoon door met mijn maandelijkse uitdagingen. No worries. Toevallig zou ik van de volgende uitdaging ook zelf een stuk beter moeten worden... Ik ben heel benieuwd!)

2 comments:

  1. Mooi dat je ervan genoten hebt. Uitdaging laten lopen en er dan niet van genieten... Dat is dan wel het ergste. Ik zit hier met een bak thee en houd het nog steeds uit en probeer het genieten nog steeds uit te stellen tot donderdag :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goed dat je het nog steeds volhoudt! Je bent er al bijna :)

      Delete