Saturday 20 February 2016

GOED NIEUWS!

HEE JIJ DAAR! JA JIJ! IK HEB EEN NIEUWTJE!

Oké. Ik doe caps lock eerst even uit.

Of niet.

IK HEB EEN BAAN!
Zie mij even casual een arbeidscontract tekenen.

Huh? Marlies? Wat bedoel je?
Precies wat daar staat. Maandag 22 februari (ja, de eerste maandag die we tegenkomen) is mijn eerste werkdag.

Wat ga je doen?
Bij een provincie aan de slag op de webredactie. Taalfouten: opgepast!

Hoe kom je aan deze baan?
Lang verhaal eigenlijk! Via LinkedIn werd ik benaderd voor een functie. Ook een hele leuke, maar ondanks een supergoed sollicitatiegesprek kreeg ik die baan niet. Maarrrr toen was het nog niet voorbij: of ik misschien nog een keer langs wilde komen om te praten over een andere functie? Sure thing! En die andere functie bleek zowaar ook heel goed bij mij te passen. 1+1=2 et voilá: een baan.

Wat goed! Gefeliciteerd!
Dank je!

Wat betekent dit voor je blog?
Het betekent dat mijn uitdaging voor januari (WerkZoekMaand) op 10 februari jl. met een goed-nieuws-telefoontje zomaar behaald is!
En daarnaast ook dat ik de vrijheid heb om mijn andere uitdagingen te ondernemen de komende maanden. Financieel en praktisch gezien zaten daar nog wel wat risico’s aan. Die verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ongeveer. Het kleine nadeel is dat ik minder tijd heb voor de uitdagingen. Maar ook daar zit weer een uitdaging in.

Super! De uitdaging van januari zit erop. Ik ben nu heel benieuwd naar hoe de uitdaging van deze maand gaat én wat je volgende uitdaging wordt.
Nieuwsgierigheid: goed zo! Hoe het met de huidige uitdaging gaat, vertel ik je binnenkort in een nieuwe blog en de nieuwe uitdaging maak ik eind volgende week bekend.

Tipje van de sluier?
Ehm… Het wordt een hele interessante.

Daar heb ik niks aan.
Klopt. Ik wil nog niet te veel weggeven.

Vooruit dan maar.
Bedankt voor je begrip.

Het is goed zo. Heb je nog tips voor werkzoekenden eigenlijk? Nu je het ‘grote doel’ bereikt hebt, heb je vast geleerde lessen te delen.
Zeker heb ik die! Lees gauw verder, want ik heb maar liefst DRIE blogs geschreven met tips voor werkzoekenden. Ze gaan over werk zoeken in het algemeen, het reageren op de juiste vacature en over het voorbereiden van het gesprek.

Oeh, gaaf! Ik klik gelijk door. Doei!
Oké doei.

1 comment:

  1. Welkom collega, leuke blog vorm. Een interview met jezelf? of? Nice. Succes bij ons!

    ReplyDelete